ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ & ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Δρ. Ιωάννης Βογιατζής
Δρ. Ιωάννης ΒογιατζήςΠρόεδρος
Ο Γιάννης Βογιατζής γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1956 στο Βελβεντό Κοζάνης. Σπούδασε χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και οινολογία στο Ινστιτούτο Οινολογίας του Πανεπιστήμιου του Μπορντό. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1984 με τίτλο Διδάκτορα στην Οινολογία – Αμπελουργία και έχοντας αποκτήσει σημαντική πείρα στην οινοπαραγωγή. Έκτοτε και μέχρι σήμερα εργάζεται στην Οινοποιία Μπουτάρη, μια ιστορική εταιρεία 140 ετών. Ως επικεφαλής οινολόγος, στην αρχή, υπεύθυνος για τις προμήθειες σταφυλιών και κρασιών, την παραγωγική διαδικασία, την έρευνα και την ανάπτυξη, εξελίχθηκε από το 2016 σε γενικό διευθυντή της εταιρείας. Ασχολείται, επίσης, με τη μικρή οικογενειακή του επιχείρηση, την «Οινοποιία Βογιατζή» στο Βελβεντό Κοζάνης, όπου αναφύτευσε τον παλαιό αμπελώνα της οικογένειας. Είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Οίνου, μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (πρόεδρος), των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος και της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου & Οίνου, όπου διετέλεσε πρόεδρος για δύο θητείες.
Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου
Μαίρη ΤριανταφυλλοπούλουΑντιπρόεδρος
Η Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου γεννήθηκε το 1959 στον Πειραιά. Σπούδασε Τεχνολόγος Μηχανικός με κατεύθυνση τα συγκοινωνιακά και αρδευτικά έργα. Ζει και επιχειρεί στην Κω, ως αμπελουργός, οινοποιός και ξενοδόχος, ούσα παντρεμένη με τον επιχειρηματία Αντώνη Τριανταφυλλόπουλο και μητέρα 4 παιδιών. Έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στα θεσμικά όργανα των κλάδων με τους οποίους εμπλέκεται και βασική επιδίωξή της είναι η διασύνδεσή τους. Είναι πρόεδρος της Ένωσης Οινοποιών-Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝΟΑΝΑ), αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Οινοτουρισμό (ΕΘΕΠΟ) και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, με αντικείμενο ενασχόλησης τη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό. Από το 2011 κατέχει τον τίτλο της Πρέσβειρας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Ε.Ε.
Στέλλιος Μπουτάρης
Στέλλιος ΜπουτάρηςΑντιπρόεδρος
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ολοκλήρωσε τις σχολικές σπουδές του στο Anatolia College. Στη συνέχεια απέκτησε πτυχίο στα Μαθηματικά και Οικονομικά από το Wesleyan University των ΗΠΑ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομετρία, στο London Scholl of Economics. Απέκτησε δε MBA στη διοίκηση επιχειρήσεων από τη σχολή INSEAD (Γαλλία). Ταυτόχρονα, πραγματοποίησε οινικές σπουδές στη WSET και απέκτησε το πιστοποιητικό «Diploma». Μετά τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό εργάστηκε για δυο χρόνια στη Νέα Υόρκη ως District Manager και στη συνέχεια ως Brand Manager της εταιρίας Paterno Imports στο Σικάγο. Το 1995 ανέλαβε τις πωλήσεις του Ομίλου Μπουτάρη, ενώ από το 1997 και για τα επόμενα 3 χρόνια ασχολήθηκε με τη δημιουργία και την ανάπτυξη της μπίρας Μύθος στην ελληνική αγορά. Το 2000 αποσχίστηκε από την οικογενειακή επιχείρηση και ίδρυσε τη Γενική Εταιρεία Οίνων. Από το 2004 μέχρι και σήμερα είναι Διευθύνων Σύμβουλος και Οινοποιός της Κυρ-Γιάννη Α.Ε. Το 2020 επεκτάθηκε επιχειρηματικά και στη Σαντορίνη, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του Κτήματος Σιγάλα.
Λέων Καράτσαλος
Λέων ΚαράτσαλοςΓεν. Γραμματέας
Ο Λέων Καράτσαλος αποφοίτησε το 1984 από τη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια εργάστηκε στον Εθνικό Φορέα Γεωργικών Ασφαλίσεων. Αφού δίδαξε για δύο χρόνια σε ειδικά γεωπονικά λύκεια μέσης εκπαίδευσης, μεταπήδησε στον ιδιωτικό τομέα στο χώρο των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, αρχικά ως σύμβουλος πωλήσεων και μετά σε πειραματικά τμήματα επανεξέτασης και εφαρμογής νέων φυτοπροστατευτικών προϊόντων στα εδάφη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με σχετική οδηγία του 1990. Ταυτόχρονα, το 1994, ιδρύει με τον Γιάννη Παρασκευόπουλο την εταιρεία Γαία Οινοποιητική (Gaia Wines), η οποία σήμερα παράγει 450.000 φιάλες στα δύο οινοποιεία της, στη Σαντορίνη και στη Νεμέα. Ο Λέων είναι γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΟ και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Διεπαγγελματικής Ένωσης Οίνου και Αμπέλου (ΕΔΟΑΟ), με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα στρατηγικής ανάπτυξης του αμπελοοινικού κλάδου της χώρας.
Αριστείδης Σπανός
Αριστείδης ΣπανόςΈφορος
O Αριστείδης Σπανός γεννήθηκε το 1960 στο Άνω Διακοπτό της Αιγιάλειας και μεγάλωσε σε αγροτοκτηνοτροφική οικογένεια. Από την παιδική του ηλικία ασχολήθηκε με την καλλιέργεια, την παραγωγή και τη συγκομιδή των βασικών προϊόντων της περιοχής: σταφύλι και ελιά. Το σημαντικό δέσιμο με τον τόπο του σε συνδυασμό με το ξεχωριστό οικοσύστημα της Αιγιάλειας τον έστρεψαν από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 στη βιολογική καλλιέργεια, ως συνέχεια της παραδοσιακής, καθιστώντας τον εκ των πρωτοπόρων βιοκαλλιεργητών της εν λόγω περιοχής, καθώς και σε εθνικό επίπεδο. Παράλληλα με άλλη επιτυχημένη επαγγελματική δραστηριότητα επέκτεινε τον οικογενειακό αμπελώνα, εγκατέστησε νέες ποικιλίες αμπέλου, ασχολήθηκε επίμονα με τοπικές ξεχασμένες ποικιλίες και δημιούργησε το πρώτο οινοποιείο του. Το 1999 έκανε την πρώτη εμφιάλωση κρασιού ΠΟΠ Πάτρα από πιστοποιημένα βιολογικό ροδίτη και το 2004 έφτιαξε νέο οινοποιείο, για ακόμα βαθύτερη εμπλοκή στον πελοποννησιακό αμπελώνα. Είναι Έφορος του ΣΕΟ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) τα τελευταία οκτώ χρόνια και πρόεδρός της τα τελευταία τέσσερα.

Μέλη
Τάσος Αθανασόπουλος
Απόστολος Αλεξάκης
Παναγιώτης Γεωργιάδης
Στέλιος Κεχρής
Απόστολος Μούντριχας
Άρης Τσέλεπος

Μεταβατικά Μέλη
Κώστας Τσιλιλής
Χρήστος Χρυσολωράς

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ


Πρόεδρος
Απόστολος Αλεξάκης 

Μέλη
Διονύσης Γραμματικός
Παρασκευάς Κορδοπάτης
Γιάννης Βογιατζής
Στέλλιος Μπουτάρης
Ελένη Σίντου
Χρήστος Κανελλακόπουλος
Απόστολος Μούντριχα
Γιάννης Τσέλεπος
Κώστας Μπακασιέτας
Παναγιώτης Ταταρίδης
Στέφανος Κουνδουράς
Δημήτρης Τάσκος
Θόδωρος Γεωργόπουλος

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ - ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ & ΑΓΟΡΩΝ


Μέλη
Γιάννης Βογιατζής
Στέλλιος Μπουτάρης
Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου
Λέων Καράτσαλος
Απόστολος Μούντριχας
Θεόδωρος Γεωργόπουλος
Σοφία Πέρπερα
Κορνηλία Αλεξιάδου
Μαρία Τριανταφύλλου
Βαγγέλης Γεροβασιλείου
Θράσος Γιαντσίδης
Βασιλική Γεροβασιλείου
Χρύσα Γρίμπαμπη
Άγγελος Ιατρίδης
Αντώνης Παπαντώνης
Χριστόφορος Γεωργιάδης
Λεωνίδας Χατζημιχάλης
Γιώργος Τσάνταλης
Συμεωνίδης
Χριστίνα Καραμπατάκη
Ελένη Μπλούχου
Κώστας Τσιλιλής
Μαρίνα Μπουτάρη
Λενια Μπουτάρη
Χαρίτος Μαρονικολάκης
Φάνης Μπόσκος
Γιώτα Ιωακείμογλου
Στέλλα Μαντουλίδου
Κώστας Θεοδωρίδης
Μαρία Νέτσικα
Άρης Σπαϊδιώτης
Τάσος Αθανασόπουλος
Δημήτρης Μάρκου
Χλόη Χατζηβαρύτη
Θεοδώρα Ρούβαλη
Λάμπρος Παπαδημητρίου
Γιώτα Καρανάσιου
Ευάγγελος Τσαγκουρνός
Βασίλης Βρέττας
Γιάννης Κουλελής
Μανώλης Γιαμνιαδάκης
Γιώργος Βασιλείου

Νίκης 34,
10557 Αθήνα
Τηλ:  210 3226053
Fax: 210 3237943

seo@wine.org.gr
info@greekwinefederation.gr

 

Σχεδιασμός & Περιεχόμενο: Vinetum
Διαδικτυακή ανάπτυξη: DataQube

© Copyright 1995-2023 Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου