ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ & ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Δρ. Ιωάννης Βογιατζής
Δρ. Ιωάννης ΒογιατζήςΠρόεδρος
Ο Γιάννης Βογιατζής γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1956 στο Βελβεντό Κοζάνης. Σπούδασε χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και οινολογία στο Ινστιτούτο Οινολογίας του Πανεπιστήμιου του Μπορντό. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1984 με τίτλο Διδάκτορα στην Οινολογία – Αμπελουργία και έχοντας αποκτήσει σημαντική πείρα στην οινοπαραγωγή. Έκτοτε και μέχρι σήμερα εργάζεται στην Οινοποιία Μπουτάρη, μια ιστορική εταιρεία 140 ετών. Ως επικεφαλής οινολόγος, στην αρχή, υπεύθυνος για τις προμήθειες σταφυλιών και κρασιών, την παραγωγική διαδικασία, την έρευνα και την ανάπτυξη, εξελίχθηκε από το 2016 σε γενικό διευθυντή της εταιρείας. Ασχολείται, επίσης, με τη μικρή οικογενειακή του επιχείρηση, την «Οινοποιία Βογιατζή» στο Βελβεντό Κοζάνης, όπου αναφύτευσε τον παλαιό αμπελώνα της οικογένειας. Είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Οίνου, μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (πρόεδρος), των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος και της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου & Οίνου, όπου διετέλεσε πρόεδρος για δύο θητείες.
Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου
Μαίρη ΤριανταφυλλοπούλουΑντιπρόεδρος
Η Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου γεννήθηκε το 1959 στον Πειραιά. Σπούδασε Τεχνολόγος Μηχανικός με κατεύθυνση τα συγκοινωνιακά και αρδευτικά έργα. Ζει και επιχειρεί στην Κω, ως αμπελουργός, οινοποιός και ξενοδόχος, ούσα παντρεμένη με τον επιχειρηματία Αντώνη Τριανταφυλλόπουλο και μητέρα 4 παιδιών. Έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στα θεσμικά όργανα των κλάδων με τους οποίους εμπλέκεται και βασική επιδίωξή της είναι η διασύνδεσή τους. Είναι πρόεδρος της Ένωσης Οινοποιών-Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝΟΑΝΑ), αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Οινοτουρισμό (ΕΘΕΠΟ) και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, με αντικείμενο ενασχόλησης τη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό. Από το 2011 κατέχει τον τίτλο της Πρέσβειρας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Ε.Ε.
Κώστας Τσιλιλής
Κώστας ΤσιλιλήςΑντιπρόεδρος
Ο Κωσταντίνος Τσιλιλής, γεννήθηκε στο Φωτεινό Καλαμπάκας το 1960. Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του στα Τρίκαλα, αποκτά το πτυχίο του Φυσικού από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1983. Εργάστηκε αρχικά ως καθηγητής Φυσικής, αλλά γρήγορα αποφάσισε να ακολουθήσει αυτό που αγαπούσε περισσότερο, τον κόσμο των Ελληνικών αμπελοοινικών προϊόντων και κυρίως των παραδοσιακών αποσταγμάτων. Το 1989 ιδρύει το πρώτο αποστακτήριο εμφιαλωμένου τσίπουρου στη Θεσσαλία και γίνεται ένας από τους πρωτοπόρους στην ανάδειξη και καθιέρωση στην Ελλάδα, του αυθεντικού αυτού αποστάγματος. Αξιοποιώντας την παράδοση της περιοχής και τη γνώση της οικογένειας, προχώρησε στη συνέχεια στη δημιουργία μιας ολόκληρης σειράς αποσταγμάτων (τσίπουρου, αποσταγμάτων σταφυλής, παλαιωμένων αποσταγμάτων) με σταφύλια συμβεβλημένων αμπελουργών, κυρίως της περιοχής Τυρνάβου. Παράλληλα εγκατέστησε αμπελώνα 250 στρεμμάτων, βιολογικά καλλιεργούμενο, στην αμπελουργική ζώνη των Μετεώρων, από τον οποίο παράγονται οίνοι ΠΓΕ ΜΕΤΕΩΡΑ, με την επωνυμία ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ. Είναι Πρόεδρος και Δι/νων Σύμβουλος της αποσταγματοποιίας-οινοποιίας Κ. Τσιλιλής ΑΕ, από την ίδρυσή της. Διατελεί επίσης Αντιπρόεδρος του ΣΕΟ, Αντιπρόεδρος της `Ενωσης, «Οίνοι και Αποστάγματα Θεσσαλίας»(ΕΝΟΑΘΕ) και `Εφορος του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Οινοπνευματωδών Ποτών (ΣΕΑΟΠ). Είναι παντρεμένος με την Κων/να Μουζάκη και έχουν αποκτήσει μαζί δύο γιούς.
Στέλλιος Μπουτάρης
Στέλλιος ΜπουτάρηςΓεν. Γραμματέας
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ολοκλήρωσε τις σχολικές σπουδές του στο Anatolia College. Στη συνέχεια απέκτησε πτυχίο στα Μαθηματικά και Οικονομικά από το Wesleyan University των ΗΠΑ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομετρία, στο London Scholl of Economics. Απέκτησε δε MBA στη διοίκηση επιχειρήσεων από τη σχολή INSEAD (Γαλλία). Ταυτόχρονα, πραγματοποίησε οινικές σπουδές στη WSET και απέκτησε το πιστοποιητικό «Diploma». Μετά τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό εργάστηκε για δυο χρόνια στη Νέα Υόρκη ως District Manager και στη συνέχεια ως Brand Manager της εταιρίας Paterno Imports στο Σικάγο. Το 1995 ανέλαβε τις πωλήσεις του Ομίλου Μπουτάρη, ενώ από το 1997 και για τα επόμενα 3 χρόνια ασχολήθηκε με τη δημιουργία και την ανάπτυξη της μπίρας Μύθος στην ελληνική αγορά. Το 2000 αποσχίστηκε από την οικογενειακή επιχείρηση και ίδρυσε τη Γενική Εταιρεία Οίνων. Από το 2004 μέχρι και σήμερα είναι Διευθύνων Σύμβουλος και Οινοποιός της Κυρ-Γιάννη Α.Ε. Το 2020 επεκτάθηκε επιχειρηματικά και στη Σαντορίνη, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του Κτήματος Σιγάλα.
Αριστείδης Σπανός
Αριστείδης ΣπανόςΈφορος
O Αριστείδης Σπανός γεννήθηκε το 1960 στο Άνω Διακοπτό της Αιγιάλειας και μεγάλωσε σε αγροτοκτηνοτροφική οικογένεια. Από την παιδική του ηλικία ασχολήθηκε με την καλλιέργεια, την παραγωγή και τη συγκομιδή των βασικών προϊόντων της περιοχής: σταφύλι και ελιά. Το σημαντικό δέσιμο με τον τόπο του σε συνδυασμό με το ξεχωριστό οικοσύστημα της Αιγιάλειας τον έστρεψαν από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 στη βιολογική καλλιέργεια, ως συνέχεια της παραδοσιακής, καθιστώντας τον εκ των πρωτοπόρων βιοκαλλιεργητών της εν λόγω περιοχής, καθώς και σε εθνικό επίπεδο. Παράλληλα με άλλη επιτυχημένη επαγγελματική δραστηριότητα επέκτεινε τον οικογενειακό αμπελώνα, εγκατέστησε νέες ποικιλίες αμπέλου, ασχολήθηκε επίμονα με τοπικές ξεχασμένες ποικιλίες και δημιούργησε το πρώτο οινοποιείο του. Το 1999 έκανε την πρώτη εμφιάλωση κρασιού ΠΟΠ Πάτρα από πιστοποιημένα βιολογικό ροδίτη και το 2004 έφτιαξε νέο οινοποιείο, για ακόμα βαθύτερη εμπλοκή στον πελοποννησιακό αμπελώνα. Είναι Έφορος του ΣΕΟ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) τα τελευταία οκτώ χρόνια και πρόεδρός της τα τελευταία τέσσερα.

Μέλη
Απόστολος Αλεξάκης
Κωνσταντίνος Γαρυπίδης
Νίκος Ζαχαρίας
Στέλιος Κεχρής
Φεντερίκα Λαζαρίδη
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου
Άρης Τσέλεπος
Λεωνίδας ΧατζημιχάληςΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ


Πρόεδρος
Απόστολος Αλεξάκης 

Μέλη
Διονύσης Γραμματικός
Παρασκευάς Κορδοπάτης
Γιάννης Βογιατζής
Στέλλιος Μπουτάρης
Ελένη Σίντου
Χρήστος Κανελλακόπουλος
Απόστολος Μούντριχα
Γιάννης Τσέλεπος
Κώστας Μπακασιέτας
Παναγιώτης Ταταρίδης
Στέφανος Κουνδουράς
Δημήτρης Τάσκος
Θόδωρος Γεωργόπουλος

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ - ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ & ΑΓΟΡΩΝ


Μέλη
Γιάννης Βογιατζής
Στέλλιος Μπουτάρης
Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου
Λέων Καράτσαλος
Απόστολος Μούντριχας
Θεόδωρος Γεωργόπουλος
Σοφία Πέρπερα
Κορνηλία Αλεξιάδου
Μαρία Τριανταφύλλου
Βαγγέλης Γεροβασιλείου
Θράσος Γιαντσίδης
Βασιλική Γεροβασιλείου
Χρύσα Γρίμπαμπη
Άγγελος Ιατρίδης
Αντώνης Παπαντώνης
Χριστόφορος Γεωργιάδης
Λεωνίδας Χατζημιχάλης
Γιώργος Τσάνταλης
Συμεωνίδης
Χριστίνα Καραμπατάκη
Ελένη Μπλούχου
Κώστας Τσιλιλής
Μαρίνα Μπουτάρη
Λενια Μπουτάρη
Χαρίτος Μαρονικολάκης
Φάνης Μπόσκος
Γιώτα Ιωακείμογλου
Στέλλα Μαντουλίδου
Κώστας Θεοδωρίδης
Μαρία Νέτσικα
Άρης Σπαϊδιώτης
Τάσος Αθανασόπουλος
Δημήτρης Μάρκου
Χλόη Χατζηβαρύτη
Θεοδώρα Ρούβαλη
Λάμπρος Παπαδημητρίου
Γιώτα Καρανάσιου
Ευάγγελος Τσαγκουρνός
Βασίλης Βρέττας
Γιάννης Κουλελής
Μανώλης Γιαμνιαδάκης
Γιώργος Βασιλείου

Νίκης 34,
10557 Αθήνα
Τηλ:  210 3226053

seo@wine.org.gr
info@greekwinefederation.gr

 

Σχεδιασμός & Περιεχόμενο: Vinetum
Διαδικτυακή ανάπτυξη: DataQube

© Copyright 1995-2023 Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου